Tilmeld dig et hold

Hold kursus

Hold kurserne forgår i hold af 3-4 kursister som vi sammensætter. Du tilmelder dig et af vores hold og vi sørger så for at du kommer på et hold der giver mening for dit niveau. Alt udstyr er inkluderet på kurset. Du møder bare op med badetøj og lidt mad.  

Det er normalt at samme kursist tilmelder sig hold mere end en gang. En fornuftig struktur for at komme godt i gang med kitesurfing kunne se således ud. 

Forslag til holdtilmelding

1 x Begynderhold 
2-3 x Let øvet

Vil du godt klædes godt på til kurset så se vores udvalgte Teori videoer. Det giver en god indsigt i den teoretiske del af kurset og vil øge udbyttet da vi kan være mere effektive på kurset – det er ikke et krav. 

Vi sammensætter holdene og forsøger at sætte folk sammen så det passer i niveau. Der vil være 3-4 kursister på holdene, derfor skal der også tages højde for niveauforskelle så alle kursister får størst muligt udbytte. Man skiftes 2 og 2 om kiten og øvelserne får kursisten individuelt, derfor er det relativt nemt at sørger for alle bliver udfordret og man rykker sig så hurtigt som muligt. 

 

Begynder holdet er for dem uden nogen erfaring overhovedet. Vi tager kurset helt fra scratch og du vil få grundig introduktion til kitesurfing, som er god at arbejde videre fra. Efter teori og forskellige praktise øvelser vil du prøve kræfter med at surfe selv. 

På begynder holdet vil man starte fire mand med at dele en stor kite. Når niveauet er til det kan i 2 og 2 deles om en kite. 

 

En typisk kursus struktur: 

1. Velkomst, introduktion til teori og øvelser med trainer kite på land

2. Introduktion til det “store” udstyr, sikkerhedsprocedure og neopren. 

3. I vandet med stor kite, forskellige øvelser med stor kite uden board (alle deles om 1 kite indtil niveau er til 2 kites). 

4. Forsøg på at surfe i hold af 2 og 2. 

5. Afslutning og nedpakning

Let øvet er for dem som har prøvet kitesurfing bare en lille smule. Vi forventer en lille smule erfaring – bare du har prøvet kræfter med at styre en kite (lille eller stor). På kurset vil fokus være den praktisk kunnen, men der vil samtidig være rigeligt teori som kædes sammen med det praktiske.  

 

På Let Øvet vil vi starte med at rigge op og gå i vandet. Så hurtigt som det er ansvarligt vil vi få 2 kites i luften så i er 2 og 2 om en kite. Er man alene med en kite bliver man træt hurtigt og får brug for pauser, derfor er 2 og 2 den bedste model – du lærer også meget af at se andre. 

 

En typisk kursusstruktur: 

1. Velkomst, introduktion til sikkerhedsprocedure og oprigning af det “store” udstyr.

2. Fælles om den store kite, introduktion til øvelser og feedback

3. 2 og 2 om kiten, arbejde med forskellige øvelser og forsøge at surfe, løbende feedback. 

4. Nedpakning, afslutning og evaluering. 

Få din egen instruktør

Privat kursus

På et privat kursus vælger du selv dato og tidspunkt for kurset og du får din helt egen instruktør. Alt udstyr er inkluderet og du betaler kun for den gennemførte undervisningstid. 

Vi er afhængige af vinden og derfor opdatere vi dig 2-3 dage inden din kursusafvikling omkring vindsituationen og den præcise adresse – alle kurser foregår på Amager.

Ingen erfaring er nødvendig på nogen af privat kurserne.

Vi har 3 forskellige kursustyper: Intro-pakke, Elite-pakke og Pro-pakke, som består af henholdsvis 5, 10 og 15 timers undervisning. Se en uddybet beskrivelse af kurserne nedenfor. 

Vil du godt klædes godt på til kurset så se vores udvalgte teori videoer.Det giver en god indsigt i den teoretiske del af kurset og vil øge udbyttet da vi kan være mere effektive på kurset – det er ikke et krav. 

Intro-pakken består af 5 timers undervisning, som bliver afviklet på en dag. Du vil få en grundig introduktion til kitesurfing med en kombination og teoretisk viden kombineret med praktisk øvelser.

Efter kurset vil du ikke være selvstændig surfer, men det giver dig en omfattende indsigt i sporten og godt udgangpunkt for at arbejde videre. 

Kursets typiske opbygning:

1. Velkomst, teori og trainer kite på land. 

2. introduktion til stor drage og sikkerhed

3. Øvelser i vandet med kite og board – forsøg på at surfe.

Elite-pakken består af 10 timers undervisning, fordelt på 2 dage – 2×5 timer. Du vil få en grundig indsigt i sporten og kan i flere tilfælde surfe selvstændigt efter endt kursus.

Kursets typiske opbygning: 

Dag 1: 

1. Velkomst, teori og trainer kite på land. 

2. introduktion til stor drage og sikkerhed

3. Øvelser i vandet med kite og board – forsøg på at surfe.

Dag 2: 

1. Velkomst – kursist gør kite klar superviseret af instruktør 

2. forsøg på at surfe løbende feedback.

Pro-pakken består af 15 timers undervisning, fordelt på 3 dage – 3×5 timer. 15 timers undervisning giver dig meget tid til at blive tryg med kite og board. Niveauet af selvstændighed afhænger af kursistens praktisk og teoretisk kunnen. I mange tilfælde er kursisten klædt på til selvstændigt at kitesurfe. 

Vi oplever stadig at kursister vælger at købe flere timer efter endt kursus da læringskurven er væsentligt stejlere med instruktør. Her kan der være fokus på hop, vendinger og forskellige tricks. 

 

Kursets typisk opbygning:

Dag 1: 

1. Velkomst, teori og trainer kite på land. 

2. Introduktion til stor drage og sikkerhedsprocedure

3. Øvelser i vandet med kite og board – forsøg på at surfe.

Dag 2: 

1. Velkomst – kursist gør kite klar superviseret af instruktør 

2. forsøg på at surfe løbende feedback.

Dag 3:

1. Kursisten agere så selvstændigt som muligt med supervision og konstant feedback og fejlretning fra instruktøren. 

2. kursisten surfer så meget muligt selv. Hvis kursisten når til det vil der være fokus på hop og vendinger. 

Opfølgningskurset tager som udgangspunkt 3 timer, skriv hvis andet antal timer ønskes.

Kurset er for dig der, som har brug for at få finpudset teknikker eller få tryghed på stranden med kiten. 

Kurset er skræddersyet til dig, kontakt og lad os snakke om det.  

5 timer

Intro-pakke

Intro-pakken afvikles både som gruppekursus og privatkursus. Intro-pakken passer godt til de helt nye eller dem med lidt tidligere erfaring. Du bliver ikke selvstændig kitesurfer på dette kursus, men det giver omfattende indsigt i sporten og er et godt udgangspunkt for at arbejde videre.

På kurset arbejder vi på at give den bedste mulig start på kitesurfing. Der er et stort fokus på den praktiske kunnen kombineret med den bagvedliggende teori.

Typisk kursus struktur:

 • Velkomst og forventningsafstemning
 • Gennemgang af kursusstruktur og generel teori introduktion
 • Øvelser med trainer kite (lille drage på land) sammenkobles med relevant teori om vind og vindretning.
 • Omklædning til neopren
 • Introduktion og tilrigning af udstyr
 • Gennemgang af sikkerhedsprocedure
 • Øvelser med stor kite i vand (uden board)
 • Øvelser med stor kite i vand med board
 • Forsøg på at surfe selv
 • Nedpakning, evaluering og afsluttende teori

Vi forventer ingen forudgående erfaring eller indsats inden kursusstart.
Hvis du vil sætte dig lidt ind i den teoretisk baggrund, kan du se en række teoretiske videoer i bunden af siden. Kender du lidt til teorien inden kursusstart, vil det gøre kurset mere overskueligt og udbyttet større.
Til kurset skal du medbringe badetøj, håndklæde og en lille madpakke, der vil være en kort pause hvor, der vil være mulighed for at spise lidt mad. En varm/vindtæt jakke er også fornuftig, da noget af undervisning foregår på land, hvor det blæser.

10 timers kursus

Elite-pakke

Elite-pakken bliver både udbudt som gruppeundervisning og privat undervisning. Kurset er til dem, som er dedikeret til at ville lære kitesurfing. Ca halvdelen af kursisterne kan surfe selvstændigt efter dette kursus. 

På kurset arbejder vi hen imod selvstændiggørelse af den enkelte kursist. Det betyder, at der er fokus på den bagvedliggende teori, sikkerhed, vigeregler og udstyr. Kurset er delt op i 2 dage med 5 timer begge dage, så både instruktører og kursister kan holde til det. 

Nedenfor ses en typisk kursus struktur:

Dag 1:

 • Typisk kursus struktur:
  Velkomst og forventningsafstemning
 • Gennemgang af kursusstruktur og generel teori introduktion
 • Øvelser med trainer kite (lille drage på land) sammenkobles med relevant teori om vind og vindretning.
 • Omklædning til neopren
 • Introduktion og tilrigning af udstyr
 • Gennemgang af sikkerhedsprocedurer
 • Øvelser med stor kite i vand uden board
 • Øvelser med stor kite i vand med board
 • Forsøg på at surfe selv
 • Nedpakning, evaluering og afsluttende teori

Dag 2:

 • Velkomst og opfølgning
 • Omklædning til neopren
 • Kursister bliver eksamineret i tilrigning af udstyr
  kursister bliver eksamineret i sikkerhedsproceduren
 • Øvelser med stor kite i vand med board
 • Forsøg på at surfe selv resten af tiden.
 • Nedpakning, evaluering, afsluttende teori og diplom udstedelse

Vi forventer ingen forudgående erfaring eller indsats inden kursusstart. Hvis du vil sætte dig lidt ind i den teoretisk baggrund, kan du se en række teoretiske videoer i bunden af siden. Kender du lidt til teorien inden kursusstart, vil det gøre kurset mere overskueligt og udbyttet større.
Til kurset skal du medbringe badetøj, håndklæde og en lille madpakke, der vil være en kort pause hvor, der vil være mulighed for at spise lidt mad. En varm/vindtæt jakke er ogsåfornuftig, da noget af undervisning foregår på land, hvor det blæser.

15 timer kursus

Pro-pakke

Pro-pakken bliver både udbudt som gruppe undervisning og privat undervisning. Kurset er til dem, som vil lære kitesurfing til fulde og  arbejde på teknikken til det første hop. Ca. 2/3 dele kan surfe selvstændigt efter endt kursus. 

På kurset arbejder vi hen imod selvstændiggørelse af den enkelte kursist. Det betyder, at der er fokus på den bagvedliggende teori, sikkerhed, vigeregler og udstyr. Kurset er delt op i 3 dage med 5 timer alle dage, så både instruktører og kursister kan holde til det. 

Nedenfor ses en typisk kursusstruktur, vil ændres så det passer kursisternes niveau og kompetencer:

Dag 1:

 • Velkomst og forventningsafstemning
 • Gennemgang af kursusstruktur og generel teori introduktion
 • Øvelser med trainer kite (lille drage på land) sammenkobles med relevant teori om vind og vindretning.
 • Omklædning til neopren
 • Introduktion og tilrigning af udstyr
 • Gennemgang af sikkerhedsprocedurer
  Øvelser med stor kite i vand uden board
 • Øvelser med stor kite i vand med board
 • Forsøg på at surfe selv
 • Nedpakning, evaluering og afsluttende teori

Dag 2:

 • Velkomst og opfølgning
 • Omklædning til neopren
 • Kursister bliver eksamineret i tilrigning af udstyr
  kursister bliver eksamineret i sikkerhedsproceduren
 • Øvelser med stor kite i vand med board
 • Forsøg på at surfe selv resten af tiden.
 • Nedpakning, evaluering, afsluttende teori og diplom udstedelse

Dag 3:

 • Velkomst og opfølgning fra sidst
 • Omklædning til neopren
 • Kursister står selv for tilrigning af udstyr mens instruktør observerer
 • Kursisterne er meget selvstændige på dette tidspunkt og forsøger at surfe selv
 • Instruktøren vil løbende give feedback til kursisterne.
 • Øvelser og teknik til at lave sit første hop
 • Nedpakning, evaluering, afsluttende teori og diplom udstedelse

Vi forventer ingen forudgående erfaring eller indsats inden kursusstart.
Hvis du vil sætte dig lidt ind i den teoretisk baggrund, kan du se en række teoretiske videoer i bunden af siden. Kender du lidt til teorien inden kursusstart, vil det gøre kurset mere overskueligt og udbyttet større.
Til kurset skal du medbringe badetøj, håndklæde og en lille madpakke, der vil være en kort pause hvor, der vil være mulighed for at spise lidt mad. En varm/vindtæt jakke er også fornuftig, da noget af undervisning foregår på land, hvor det blæser.

3 timers kursus

Opfølgningskursus

Opfølgningskurset er til dig, som har tidligere erfaring og har brug for opfølgende undervisning. Kurset tager afsæt i dine kompetencer og niveau, og bliver skræddersyet til dig.
På kurset arbejder vi hen imod dine behov, så du når i mål med det du mener er vigtig. Vi som instruktører vil måske anbefale fokusområder på baggrund af hvad vi ser. På kurset er der mulighed for at få udstedt diplom, men aftal det med din instruktør inden så de kan afsætte tid til eksaminering.
Kurset skræddersyr vi til dine behov, derfor er der ikke nogen generel struktur, det er meget forskelligt fra kursist til kursist.

Vi forventer at kursisten har en baggrund eller tidligere erfaring inden for kitesurfing. Hvis ikke du har kitesurfet før anbefaler vi en af vores andre pakker. Du kan med fordel sætte dig ind i den teoretisk baggrund inden kurset, med de teoretiske videoer i bunden af siden. Til kurset skal du medbringe badetøj, håndklæde. En varm/vindtæt jakke er også fornuftig, da noget af undervisning kan foregå på land, hvor det blæser.

Teori Videoer

Vindvindue

Intro til de forskellige zoner i vind-vinduet, tal-benævnelse, hvor powerzonen befinder sig og hvorfor kiten trækker kraftigere når den er downwind.

Trainerkite

Intro til trainer kite. Inden man begynder at flyve med de store kites starter man med en mindre kite, nemlig en trainer kite, som er 2m2.

Sikkerhedsprocedure

Intro til sikkerhedsproceduren på de store kites. Sikkerhedssystemet vil også blive gennemgået på kurset.

Bodydrag

Intro til bodydrag. Videon dækker over upwind-, crosswind- og downwind bodydragging samt hvordan du styrer din retning når du bodydragger.